21 November 2019

Elk jaar kijken veel Nederlanders weer uit naar de kerstperiode: een mooi versierde kerstboom, sneeuw, warme dranken, familie en vrienden en heel veel gezelligheid. Dit laatste kun je in Maastricht al vinden vóór de kerst, want daar staat heel de maand December een kerstmarkt. De kerstmarkt wordt elk jaar bezocht door een kleine miljoen mensen uit alle landen.
 

Activiteiten

Op de markt kan je natuurlijk je cadeautjes in slaan of samen iets kopen voor je sugarbaby. Maar ook als winkelen niet jouw passie is, kun je een enorm leuke middag op de markt beleven. 
 

Reuzenrad
Heel de maand december heb je de unieke kans om de stad van boven af te bekijken. Het Reuzenrad is versierd met prachtige LED-lichtjes en geeft je 1 (of meerdere) rondjes om van dit unieke uitzicht te genieten. De entree kosten zijn € 5,-.


Een schaatsbaan
Maastricht heeft voor het eerst dit jaar een schaatsbaan op de kerstmarkt staan. De schaatsbaan is 900m2 groot. De schaatsen kun je zelf meenemen of tegen een kleine prijs huren.

Ben je niet gek op schaatsen? Je kan ook op 1 van de verwarmde terrasjes genieten van een warme beker chocolade melk en kijken naar de  glijpartijen.


Dickens village
Naast de activiteiten kun je genieten van een stukje historie: oude ambachten. Er is een verlicht kerstdorpje nagebouwd waarin oude ambachten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan kaarsenmaker, houtbewerker of bakker.

Wanneer je trek hebt gekregen na zo een heerlijke middag kun je uiteraard genieten van heerlijke poffertjes of restaurants.

 

Overige activiteiten

Is de kerstsfeer helemaal niets voor jou? Dan is Maastricht nog steeds een prachtige stad om van te genieten. Het is rijk aan historie, winkels en grotten. En heeft prachtige natuur (en wellness centra!) in de omgeving.  Kortom: een fantastische stad om samen eens te zien met een dagje of weekendje weg!