In het dagelijks leven zijn we niet alleen druk, maar ook continue afgeleid. Bedenk maar eens hoevaak je je smartphone pakt (of andere afleiding zoekt), terwijl je eigenlijk iets aan het doen was. Dit is niet alleen vervelend omdat je langer bezig bent, maar het zorgt er ook voor dat je gewend raakt aan afleiding. Wanneer was de laatste keer dat jij echt bewust genoot van de tijd die je samen met iemand doorbracht?

 

Samen dineren

Heerlijk eten, diepgaande gesprekken en een goed glas wijn. Klinkt als een perfecte date, toch? Dat is het ook! Maar het wordt nog veel fijner als je niet meer afgeleid wordt door gebeurtenissen om je heen: een smartphone of andere mensen.

Daar heeft 'Zwart' in Breda iets op bedacht: Dineren in het donker.

 

Dineren in het donker?

Jazeker, je ziet helemaal niets. Jullie worden naar jullie tafeltje begeleid door obers en zien vanaf dat moment niets meer. Je kan alleen nog maar voelen, proeven, ruiken en horen. Doordat je niets meer kan zien, ben je veel minder afgeleid.. De andere zintuigen worden op dat zelfde moment juist sterk geprikkeld.

De gesprekken komen vanzelf op gang tijdens het diner. Er wordt aandachtiger geluisterd naar elkaar en je leert elkaar écht kennen. Wanneer een ander je niet kan zien, worden we vaak losser in de dingen die je met elkaar deelt. De onzekerheid en spanning valt van je af en je durft meer jezelf te zijn. Daarnaast ziet je date het (voorlopig) niet, wanneer jij de heleboel onder kliedert.

Kortom: De date geeft je een hoop plezier, gelach en een mooie herinnering om aan terug te denken.

 

Reserveren

Lijkt jou dit een leuke date en durf je dit aan? Je kunt hier reserveren!